Anadolu Usulü Karışık Çorba Tarifi (Besleyici & Nefis)

🍲 Malzemeler (4-6 Kişilik)

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek

  • 1/2 çay bardağı pirinç

  • 1/2 çay bardağı bulgur

  • 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 5 su bardağı sıcak su

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz, karabiber, pul biber, nane

🍴 Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıka, 5-10 dk haşla, suyunu süz.

  2. Tencerede soğanı yağla kavur, salçayı ekle.

  3. Mercimek, pirinç ve bulguru ekle, karıştır.

  4. Sıcak suyu ekle, kaynayınca altı kıs.

  5. Tüm bakliyatlar yumuşayana kadar pişir.

  6. Tuz ve baharatları ekle, sıcak servis et.

💡 Püf Noktaları

  • Dilersen içine haşlanmış nohut da ekleyebilirsin.

  • Üzerine kızgın yağda nane gezdirerek servis edebilirsin.

  • Çorba koyulaşırsa biraz sıcak suyla kıvam ayarı yapabilirsin.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top