🍎 Apple Crumble Coffee Cake Tarifi
🧈 Tava Hazırlığı
2 çay kaşığı tuzsuz tereyağı (kalıbı yağlamak için)
🥣 Kuru Malzemeler
2 su bardağı un (all-purpose flour)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¾ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı ince deniz tuzu
🍯 Crumble (Kırıntı Karışımı)
1,5 su bardağı ince doğranmış, kavrulmuş ceviz
1/3 su bardağı esmer şeker
1/3 su bardağı beyaz şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı tuz
🧁 Islak Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
2 büyük yumurta (birer birer eklenecek)
1 su bardağı sade yoğurt
1,5 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)
2 adet Honeycrisp elma (soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve küçük küpler halinde doğranmış)
☕ Servis Önerisi:
Yanına vanilyalı dondurma veya hafif çırpılmış krema çok yakışır. Bir fincan kahve ya da tarçınlı sütle deneyebilirsin. Tam bir “comfort food” lezzeti!
Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!
👩🍳 Nasıl Yapılır?
Fırını Hazırla:
Fırını 175°C’ye (350°F) fansız ayarda önceden ısıt. Yuvarlak veya kare bir kek kalıbını tereyağı ile yağla.Crumble’ı Hazırla:
Ceviz, esmer ve beyaz şeker, eritilmiş tereyağı, tarçın ve tuzu bir kapta karıştır. Karışım hafif ıslak kum kıvamında olmalı. Kenara al.Kuru Malzemeleri Karıştır:
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ayrı bir kapta karıştır.Islak Malzemeleri Çırp:
Başka bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırp. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam et. Ardından yoğurt ve vanilyayı da ekle.Kuru ve Islak Karışımı Birleştir:
Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyin ve karıştırın. En son doğranmış elma parçalarını ekleyip spatula ile yedirin.Kat Kat Yerleştir:
Hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine crumble karışımının yarısını serpiştirin. Kalan hamuru dökün ve üstüne kalan crumble’ı da eşit şekilde yay.Pişirme:
Önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin. Kürdan testinde temiz çıkmalı. (Üzeri fazla kızarırsa alüminyum folyo kapatabilirsin.)Soğut ve Servis Et:
Oda sıcaklığında 15-20 dakika soğumaya bırak. Dilimleyip servis edebilirsin. Ilıkken çok daha nefis olur!