🍎 Apple Crumble Coffee Cake Tarifi

🧈 Tava Hazırlığı

  • 2 çay kaşığı tuzsuz tereyağı (kalıbı yağlamak için)

🥣 Kuru Malzemeler

  • 2 su bardağı un (all-purpose flour)

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • ¾ tatlı kaşığı karbonat

  • ½ tatlı kaşığı ince deniz tuzu

🍯 Crumble (Kırıntı Karışımı)

  • 1,5 su bardağı ince doğranmış, kavrulmuş ceviz

  • 1/3 su bardağı esmer şeker

  • 1/3 su bardağı beyaz şeker

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • ¼ çay kaşığı tuz

🧁 Islak Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker

  • ½ su bardağı oda sıcaklığında tereyağı

  • 2 büyük yumurta (birer birer eklenecek)

  • 1 su bardağı sade yoğurt

  • 1,5 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)

  • 2 adet Honeycrisp elma (soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve küçük küpler halinde doğranmış)

☕ Servis Önerisi:

Yanına vanilyalı dondurma veya hafif çırpılmış krema çok yakışır. Bir fincan kahve ya da tarçınlı sütle deneyebilirsin. Tam bir “comfort food” lezzeti!

 

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

👩‍🍳 Nasıl Yapılır?

  1. Fırını Hazırla:
    Fırını 175°C’ye (350°F) fansız ayarda önceden ısıt. Yuvarlak veya kare bir kek kalıbını tereyağı ile yağla.

  2. Crumble’ı Hazırla:
    Ceviz, esmer ve beyaz şeker, eritilmiş tereyağı, tarçın ve tuzu bir kapta karıştır. Karışım hafif ıslak kum kıvamında olmalı. Kenara al.

  3. Kuru Malzemeleri Karıştır:
    Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ayrı bir kapta karıştır.

  4. Islak Malzemeleri Çırp:
    Başka bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırp. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam et. Ardından yoğurt ve vanilyayı da ekle.

  5. Kuru ve Islak Karışımı Birleştir:
    Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyin ve karıştırın. En son doğranmış elma parçalarını ekleyip spatula ile yedirin.

  6. Kat Kat Yerleştir:
    Hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine crumble karışımının yarısını serpiştirin. Kalan hamuru dökün ve üstüne kalan crumble’ı da eşit şekilde yay.

  7. Pişirme:
    Önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin. Kürdan testinde temiz çıkmalı. (Üzeri fazla kızarırsa alüminyum folyo kapatabilirsin.)

  8. Soğut ve Servis Et:
    Oda sıcaklığında 15-20 dakika soğumaya bırak. Dilimleyip servis edebilirsin. Ilıkken çok daha nefis olur!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top