🍪 Dışı Kıtır, İçi Yumuşak Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi
📝 Malzemeler (Yaklaşık 12-14 adet için)
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
170 gram toz şeker (yaklaşık 1 bardaktan 1 parmak az)
1 büyük boy yumurta
210 gram un (yaklaşık 2 su bardağı)
1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi (doğal pekmez kullanacaksanız 1 kaşık yeterlidir)
½ çay kaşığı tuz
½ silme çay kaşığı karbonat
1 paket şekerli vanilin
120 gram küçük doğranmış bitter veya sütlü çikolata (tercihinize göre)
👩🍳 Nasıl Yapılır?
Yağ ve Şekeri Çırpın:
Geniş bir kapta tereyağını ve toz şekeri mikserle yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Karışım krema kıvamına geldiğinde yumurtayı ekleyin ve tekrar çırpın.Islak Malzemeleri Ekleyin:
Pekmezi ekleyip karışıma iyice yedirin.Kuru Malzemeleri Karıştırın:
Ayrı bir kapta un, nişasta, karbonat, tuz ve şekerli vanilini karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma eleyerek ekleyin. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın.Çikolatayı Katın:
Ufak doğranmış çikolata parçalarını ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan homojen hale getirin. (Bu aşamada dilerseniz tadına bakarak şeker-tuz dengesini kontrol edebilirsiniz.)Şekil Verin:
Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Elinizle çok bastırmadan hafifçe düzleştirebilirsiniz.Fırında Pişirin:
Önceden ısıtılmış, fansız fırında 180°C’de 11-12 dakika kadar pişirin. Kenarları hafifçe renk alınca fırından çıkarın. Fırından çıktıklarında yumuşak olacaklar ama soğudukça kıvam alacaklardır.
🍽️ Servis Önerisi:
Kurabiyeleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra cam kavanozda 4-5 gün tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz. Yanında bir fincan süt veya filtre kahveyle harika gider!