🥧 Ev Yapımı Klasik Turta Hamuru (Double-Crust – Üstlü Altlı)

Malzemeler

  • 2 + 1/2 su bardağı un (elenmiş, yaklaşık 300 gr)

  • 225 gram soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 6-8 yemek kaşığı buz gibi soğuk su

Yapılışı

  1. Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştır.

  2. Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınla veya bir hamur kesiciyle tereyağı parçaları unla iyice karışana kadar yavaşça parçala. Küçük bezelye büyüklüğünde tereyağı kalması ideal.

  3. Buz gibi soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparla. Çok yoğurma, sadece birleşene kadar karıştırman yeterli.

  4. Hamuru iki eşit parçaya böl, streç filme sar ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendir.

 

🍏 Karamelli Elmalı Turta (8 Kişilik)

Malzemeler

  • 8 küçük Granny Smith elması (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)

  • 115 gr tuzsuz tereyağı

  • 3 yemek kaşığı un

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağı esmer şeker (sıkıca bastırılmış)

  • 1/4 su bardağı su


Hazırlanışı

  1. Fırını 220°C’ye (425°F) ısıt.

  2. Tereyağını sos tenceresinde eritirken unu ekle, 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavur. Şekerleri ve suyu ekle, kaynat ve 3-5 dakika kısık ateşte pişir. Ocaktan al.

  3. Hamurun bir parçasını unlayarak aç, yağlanmış 23 cm çapındaki turta kalıbına taban ve kenarlara yerleştir.

  4. Dilimlenmiş elmaları kalıba eşit şekilde yerleştir.

  5. Diğer hamur parçasını aç, 1 cm genişliğinde 8 şerit kes. Kafes şeklinde elmaların üstüne ör. Kenarları katlayıp sıkıca kapat.

  6. Karamel sosu yavaşça kafesin üzerine dök, aralara süzülmesine izin ver.

  7. 15 dakika 220°C’de pişir, sonra 175°C’ye düşür ve 35-45 dakika daha pişir. Elmalar yumuşayınca çıkar.

🔍 Püf Noktaları

  • Hamuru çok fazla yoğurma, tereyağının parçaları kalmalı.

  • Muhallebi ya da farklı soslar eklemeden önce hamur tamamen soğusun.

  • Karamel sosu yavaşça dök, her yeri kaplamasına dikkat et.

  • Turta sıcakken kesmeyip ılındıktan sonra servis yap.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top