🌰 Gingerbread Chai Yulaf Kreması Tarifi
(Süt veya kahveye eklemek için ev yapımı aromalı bitkisel krema)
📝 Malzemeler
4 su bardağı su (2’ye bölünecek şekilde kullanılacak)
8 adet chai (çay) poşeti
1 su bardağı esmer şeker
½ su bardağı beyaz şeker
¼ su bardağı pekmez
¾ çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı toz tarçın
1/8 çay kaşığı toz karanfil
¾ su bardağı yulaf
3 yemek kaşığı sıvı hindistan cevizi yağı
1,5 su bardağı soğuk su
3 adet çekirdeksiz hurma
👩🍳 Yapılışı
Chai demleme:
2 su bardağı suyu kaynatın. İçine 8 adet chai çay poşetini ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika demleyin. Çay poşetlerini çıkarıp atın.Baharatlı şurubu hazırlayın:
Demlenmiş chai çayına esmer şeker, beyaz şeker, pekmez, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyin. Orta ateşte, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Yulaf kremasını hazırlayın:
Blender’a yulaf, hindistan cevizi yağı, hurmalar ve 1,5 su bardağı soğuk suyu alın. Pürüzsüz olana kadar iyice çekin.Birleştirme:
Hazırladığınız baharatlı chai şurubunu, yulaf karışımına ekleyin. Son kalan 2 su bardağı suyu da ekleyerek tekrar karıştırın.Süzme (isteğe bağlı):
Daha pürüzsüz bir yapı isterseniz ince süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzebilirsiniz.Saklama:
Hazırladığınız kremayı cam şişeye alıp buzdolabında saklayın. 4-5 gün içinde tüketin. Kullanmadan önce çalkalayın.