☕ Kullanım Önerisi: Bu aromatik chai yulaf kremasını filtre kahveye, espressoya, çaya veya soğuk içeceklere ekleyerek tatlı, baharatlı ve yumuşak içimli bir karışım elde edebilirsin. Latte gibi içeceklere çok yakışır.

🌰 Gingerbread Chai Yulaf Kreması Tarifi

(Süt veya kahveye eklemek için ev yapımı aromalı bitkisel krema)

📝 Malzemeler

  • 4 su bardağı su (2’ye bölünecek şekilde kullanılacak)

  • 8 adet chai (çay) poşeti

  • 1 su bardağı esmer şeker

  • ½ su bardağı beyaz şeker

  • ¼ su bardağı pekmez

  • ¾ çay kaşığı toz zencefil

  • ½ çay kaşığı toz tarçın

  • 1/8 çay kaşığı toz karanfil

  • ¾ su bardağı yulaf

  • 3 yemek kaşığı sıvı hindistan cevizi yağı

  • 1,5 su bardağı soğuk su

  • 3 adet çekirdeksiz hurma

👩‍🍳 Yapılışı

  1. Chai demleme:
    2 su bardağı suyu kaynatın. İçine 8 adet chai çay poşetini ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika demleyin. Çay poşetlerini çıkarıp atın.

  2. Baharatlı şurubu hazırlayın:
    Demlenmiş chai çayına esmer şeker, beyaz şeker, pekmez, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyin. Orta ateşte, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  3. Yulaf kremasını hazırlayın:
    Blender’a yulaf, hindistan cevizi yağı, hurmalar ve 1,5 su bardağı soğuk suyu alın. Pürüzsüz olana kadar iyice çekin.

  4. Birleştirme:
    Hazırladığınız baharatlı chai şurubunu, yulaf karışımına ekleyin. Son kalan 2 su bardağı suyu da ekleyerek tekrar karıştırın.

  5. Süzme (isteğe bağlı):
    Daha pürüzsüz bir yapı isterseniz ince süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzebilirsiniz.

  6. Saklama:
    Hazırladığınız kremayı cam şişeye alıp buzdolabında saklayın. 4-5 gün içinde tüketin. Kullanmadan önce çalkalayın.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top