Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi
🥕 Malzemeler (4 Kişilik)
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 adet büyük havuç (rendelenmiş veya küçük küp doğranmış)
1 çay bardağı tel şehriye
5 su bardağı su veya tavuk suyu
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı: Kuru nane veya maydanoz
🍴 Nasıl Yapılır?
Tereyağı veya yağı tencerede erit, havucu ekleyip 2-3 dakika kavur.
Suyu veya tavuk suyunu ekle, kaynamaya bırak.
Kaynayınca şehriyeyi ekle, şehriyeler yumuşayana kadar pişir.
Tuz ve baharatları ekle, karıştır.
İstersen üzerine nane veya maydanoz serperek servis et.
💡 Püf Noktaları
Tavuk suyu kullanırsan çorba daha lezzetli olur.
Havuçları çok küçük doğra veya rendele, pişme süresini kısaltır.
Şehriyeyi son anda eklemek çorbanın daha diri olmasını sağlar.