🍋Limonlu Cheesecake Tarifi
Malzemeler:
Taban için:
200 gr yulaflı bisküvi (veya sade petibör)
80 gr tereyağı (eritilmiş)
Dolgu için:
600 gr krem peynir (oda sıcaklığında, labne de olabilir)
200 gr toz şeker
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
200 ml krema (süt kreması)
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 ml taze limon suyu (yaklaşık 2 limon)
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı mısır nişastası (kıvam için)
Yapılışı:
Tabanı hazırlama:
Bisküvileri rondodan geçir veya ince ufala. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde bastırarak yerleştir. Buzdolabında en az 30 dakika sertleşmesi için beklet.Dolgu hazırlama:
Krem peyniri mikserle pürüzsüz olana kadar çırp. Şekeri ekleyip 3-4 dakika daha çırp.
Yumurtaları tek tek ekleyip her seferinde iyice karıştır.
Kremayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilini ekle. Son olarak mısır nişastasını da ekleyip düşük hızda karıştır.Pişirme:
Dolguyu tabanın üzerine dök. Fırını 160°C önceden ısıt. Cheesecake’i su dolu büyük bir fırın kabına koyarak (benmari usulü) yaklaşık 50-60 dakika pişir. Orta kısmı hala hafif sallanıyorsa tamamdır.Soğutma:
Fırını kapattıktan sonra cheesecake’in fırında kapalı şekilde 1 saat kadar yavaş yavaş soğumasını sağla. Bu çatlamayı önler.
Ardından buzdolabına kaldır, en az 4 saat, tercihen gece boyunca soğut.
Püf Noktaları:
Krem peynir mutlaka oda sıcaklığında olsun. Soğuk krem peynir karışımı topaklanır.
Yumurtaları tek tek ekleyip iyice çırp ki dolgu homojen olsun.
Fırında cheesecake pişirirken benmari usulü kullanmak çatlamayı önler, dolayısıyla mutlaka su dolu kabı kullan.
Fırından çıkarınca hemen soğutmayın, fırının içinde yavaş soğutmak çatlakları engeller.
Limon suyu miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, biraz daha asidik severler daha fazla koyabilir.
Üst süsleme için taze nane yaprakları, limon dilimleri ya da hafif pudra şekeri serpebilirsin.