🍄Mantarlı Omlet Tarifi: Yumuşacık ve Aromatik Kahvaltılık

📝 Malzemeler (1 kişilik):

  • 2 adet yumurta

  • 4-5 adet mantar (kültür veya kestane)

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • Tuz, karabiber

  • (İsteğe bağlı) Rendelenmiş kaşar veya labne

👩‍🍳 Yapılışı:

  1. Mantarları ince doğra ve tavada yağ ile kavur.

  2. Suyunu salıp çekene kadar pişir.

  3. Yumurtaları çırp ve tuz-karabiber ekle.

  4. Yumurtayı mantarların üstüne dök ve orta ateşte pişir.

  5. İsteğe göre kaşar ekleyip ikiye katla.

🍽️ Sunum Önerisi:

  • Omleti ikiye katla, içinden mantarlar görünsün.

  • Yanına taze kekik veya fesleğen ile görsellik kat.

  • Tabağı birkaç mantar dilimi ve zeytinle süsle.

🎯 Püf Noktaları:

  • Mantarları limonlu suda bekletirsen kararmasını önlersin.

  • Piştikten sonra hafif labne eklenirse yumuşak bir kıvam verir.

  • Kapaklı tavada pişirirsen içi daha yumuşak olur.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top