🌯 Ev Yapımı Lavaş Tarifi (Mayasız)

📝 Malzemeler (8–10 adet için):

  • 2 su bardağı ılık su

  • 4 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • (İsteğe bağlı) 1 yemek kaşığı sıvı yağ

👩‍🍳 Yapılışı:

  1. Un ve tuzu geniş bir kaba al, ortasını havuz gibi aç.

  2. Ilık suyu (ve istersen sıvı yağı) ekleyip yumuşak, elastik bir hamur yoğur.

  3. Hamuru dinlendirmek için üzerini ört, 30 dakika beklet.

  4. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yap.

  5. Unla birlikte çok ince olmayacak şekilde aç.

  6. Isıtılmış tavada (yağsız) arkalı önlü pişir.

  7. Piştikten sonra temiz bir bezin altında yumuşaması için dinlendir.

🍽️ Sunum Önerisi:

  • Yanına közlenmiş sebze, yoğurtlu meze, kahvaltılık soslar veya humus koy.

  • Bir lavaşı içi dolu bir şekilde sarıp çapraz keserek servis tabağında yerleştirebilirsin — içi görünsün!

  • Üzerine minik taze ot yaprakları serpiştirerek modern bir görünüm yakalayabilirsin.

🎯 Püf Noktaları:

  • Hamuru çok kalın açma ama çok ince de olmasın, yoksa sertleşir.

  • Tavayı çok harlı ateşte tutma, yavaş pişerse yumuşak kalır.

  • Pişirdiğin lavaşları üst üste koy ve üzerini ört → kurumaz.

  • İstersen yumuşak kalması için sıcakken hafif nemli bezle sarabilirsin.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top