Yüksük Çorbası Tarifi (Nohutlu Buğday Çorbası)

🍲 Malzemeler (4 Kişilik)

  • 1 su bardağı aşurelik buğday

  • 1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)

  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

  • 5 su bardağı su veya tavuk suyu

  • Tuz, karabiber

  • İsteğe bağlı: Kırmızı pul biber, nane

🍴 Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı yıkayıp ılık suda 1-2 saat beklet.

  2. Tencerede yağı erit, soğanı kavur.

  3. Buğday ve nohutu ekle, 5 su bardağı suyu ilave et.

  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğdaylar iyice yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dk).

  5. Tuz ve baharatları ekle, karıştır.

  6. Sıcak servis yap.

💡 Püf Noktaları

  • Nohutları önceden haşlamak pişirme süresini kısaltır.

  • Dilersen üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber gezdirebilirsin.

  • Çorbanın kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsin.

Tarifi denedikten sonra @tariifsel intagram hesabımızla fotoğrafı paylaşın, sitemizde yayınlayalım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top