Yüksük Çorbası Tarifi (Nohutlu Buğday Çorbası)
🍲 Malzemeler (4 Kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
5 su bardağı su veya tavuk suyu
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı: Kırmızı pul biber, nane
🍴 Nasıl Yapılır?
Buğdayı yıkayıp ılık suda 1-2 saat beklet.
Tencerede yağı erit, soğanı kavur.
Buğday ve nohutu ekle, 5 su bardağı suyu ilave et.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğdaylar iyice yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dk).
Tuz ve baharatları ekle, karıştır.
Sıcak servis yap.
💡 Püf Noktaları
Nohutları önceden haşlamak pişirme süresini kısaltır.
Dilersen üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber gezdirebilirsin.
Çorbanın kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsin.